BORNEOS REGNSKOG 
SPENNENDE MØTER MED LIVET I REGNSKOGEN 
BESØKET GIR DEG ØKT INNSIKT OG BIDRAR TIL LOKALBEFOLKNINGENS LIVSKVALITET OG ARBEIDET DE DRIVER FOR VERN AV SKOGEN

Reisemålet for deg som vil oppleve jungelens mystikk og hvordan befolkningen i landsbyen Batu Puteh i Sabah på Borneo arbeider for å verne regnskogen og leve i harmoni med naturen.
- inntektene landsbyen får ved oppholdet ditt vil bidra positivt til lokalbefolkningens livskvalitet og til arbeidet de driver for naturbevaring

 

Borneos regnskog:
Detaljert program med bilder i PDF-format
KLIKK HER

Reise til Det gylne triangel
KLIKK HER
 


 
Her er noen av de spennende og spesielle tingene du kan oppleve:
  • I den lille landsbyen Batu Puteh blir du kjent med og får erfare landsbybefolkningens imponerende innsats i å samle inn frø fra regnskogen, så dem og dyrke små regnskogsplanter, for deretter å sette dem ut i ødelagte regnskogsområder.
  • Gjennom dette omfattende skogplantingsprogrammet blir de ødelagte regnskogsområdene fylt med ny frodig regnskog som trygger livene til neseaper, orangutanger, neshornfugler og andre dyr. Du vil lære om dette og du kan hjelpe til med litt skogplanting.
  • På elveturer morgen og kveld får du oppleve denne rike og frodige naturen.
  • Det er gode muligheter for å se neseaper, neshornfugler, samt orangutanger og mange andre dyr.
  • Vandreturer i verdens eldste regnskog, overnatting i hytte på påler ved en naturskjønn innsjø og muligheter for å overnatte i hengekøye i jungelen. 

Reis alene eller flere sammen
Du bestemmer selv når du vil reise og hva du vil gjøre

REISEFORSLAG
BASISPAKKE MED FLY
7 DAGER MED EVENTYRLIGE REGNSKOGSOPPLEVELSER I OG VED LANDSBYEN BATU PUTEH: CA. 18.000 KRONER
BASISPAKKEN UTEN FLY: 8.900 KRONER

DERETTER FORESLÅR VI
2 EKSKLUSIVE REGNSKOGSDAGER VED RESORT I NASJONALPARKEN DANUM VALLEY
2 LUKSUSDAGER I KAPALAI RESORT MED HYTTER PÅ PÅLER I SJØEN VED ET KORALLREV
TOTALT 11 DAGER INKLUDERT BASISPAKKEN MED FLY: CA. 35.000 KRONER
BILLIGERE ALTERNATIVER FINNES 

Prisene er beregnet per person for grupper på fire og inkluderer overnatting i dobbeltrom, måltider, transport, inngangsbilletter og lokale engelskspråklige guider. Prisene vil variere med valutakurser og tilgjengelige flypriser når det er inkludert. Tillegg for enkeltrom. Antall dager inkluderer avreisedag fra Norge og avreisedag ved reisens slutt. Ankomstdagen til Norge er ikke medregnet siden det ofte er ankomst tidlig morgen dagen etter avreise.

BASISPAKKEN KAN ENDRES OG KOMBINERES MED EGNE REISEOPPLEGG FØR ELLER ETTER 
I TILLEGG TIL ELLER I STEDET FOR DET NEVNT OVENFOR, KAN VI ORDNE FØLGENDE: 

  • OPPHOLD I NASJONALPARKEN TABIN WILDLIFE RESERVE, SOM ER BILLIGERE ENN I DANNUM VALLEY
  • BESTIGE SØRØST-ASIAS HØYESTE FJELL, MOUNT KINABALU, 4.095 METER OVER HAVET
  • ALTERNATIV TIL LUKSUSRESORTEN KAPALAI, SOM ER OVENFOR, ER OPPHOLD PÅ EN TROPEØY FOR SNORKLING OG DYKKING BLANT KORALLFISK ELLER BARE SLAPPE AV PÅ STRANDEN. 
  • EKSOTISKE BYOPPLEVELSER I KUALA LUMPUR, BANGKOK OG SINGAPORE

BASISPAKKEN MED LANDSBYEN BATU PUTEH 
Det spesielle med reisen til Borneo er at du får oppleve hvordan befolkningen i den lille landsbyen Batu Puteh i Sabah på Borneo, arbeider for å redde regnskogen og lever i harmoni med naturen. De satser på vern av jungelens dyre- og planteliv, og driver et skogplantingsprosjekt hvor ødelagt regnskog igjen blir fylt med frodige planter, store trær og et rikt dyreliv. Inntekter til dette og til sitt eget livsopphold får de gjennom å arrangere spennende elveturer på utkikk etter neseaper, neshornfugler og annet dyreliv, vandreturer i verdens eldste regnskog, overnattinger i hengekøye i jungelen og i hytter på påler ved en naturskjønn innsjø, og overnattinger hjemme hos lokalbefolkningen. Entri startet dette med midler fra norsk utenriksdepartement. Ditt besøk vil gi landsbyen inntekter til videre drift. 

Før reisen inn til Batu Puteh besøkes et rehabiliteringssenter for orangutanger som hjelpes tilbake fra et liv i fangenskap til et liv i frihet. 

Dag 1: Ved ankomst til flyplassen i Sandakan på Borneo blir du mottatt av guiden og transport til Sepilok Jungle Resort. Middag serveres og ved tidlig ankomst serveres også lunsj. Ettermiddagen og kvelden er det satt av tid til å slappe av etter reisen. 

Dag 2: Besøk til et rehabiliteringssenter for orangutanger som hjelpes tilbake fra et liv i fangenskap til et liv i frihet. Her kan orangutangene sees på ganske nært hold når de kommer fra skogen for å få litt ekstra mat i perioden når de trenes til å greie seg selv. Også besøk til senter for bevaring av Borneos utrydningstruede malayabjørn. 

Dag 3: Reise til den lille landsbyen Batu Puteh ved Kinabatanganfloden for å oppleve hvordan befolkningen forsøker å leve i harmoni med naturen. Innlosjering hos en familie i landsbyen. Ettermiddagstur på båt langs elva for å se etter neseaper som kommer ned til elva for å sove i tretoppene. Etterpå er det middag hos vertsfamilien, hvor du også kan lære litt om deres kokekunst.

Dag 4: Morgentur med båt på elva for å se etter dyreliv. Besøk til landsbyens gartneri hvor frø fra regnskogens trær er samlet inn av lokalbefolkningen og dyrkes fram for å plantes ut i jungelområder som er ødelagt av illegal hogst. Båttur til regnskogsområde med mulighet for en spennende overnatting i hengekøye mellom trærne i jungelen, for de som ønsker det. Ettermiddagstur for å se etter hoppende neseaper, neshornfugler og andre dyr. 

Dag 5: Morgentur med båt på elva for å se etter dyreliv. Deretter frokost og så besøk til område for skogplanting og rehabilitering av ødelagt regnskog. Båttur til jungelcamp for overnatting i hytter på påler ved en naturskjønn innsjø i regnskogen. Se beskrivelser på tripadvisor (KLIKK)

Dag 6: Båttur tilbake til landsbyen for transport videre.


NASJONALPARKEN DANUM VALLEY - FORSLAG I TILLEGG TIL BASISPAKKEN  
Regnskogen i Danum Valley nasjonalpark er i meget liten grad påvirket av mennesker og er derfor spesielt frodig og livskraftig med et rikt og variert biologisk mangfold. Blant annet finnes det fortsatt kjempetrær her på opptil 70 meter, som er et fantastisk syn når de oppleves på nært hold. Denne regnskogen er 130 millioner år gammel og således dobbelt så gammel som regnskogen i Amazonas. Under oppholdet i Danum Valley bor du i relativt eksklusive hytter, du blir servet deilig mat og kan bestille drikke av alle slag. Se beskrivelser på tripadvisor (KLIKK).

Dag 1: Transport fra landsbyen Batu Puteh til Danum Valley nasjonalpark for flere opplevelser av jungelens liv og mysterier, nå i et vernet område av verdens eldste regnskog. Lunsj ved ankomst og guidet tur i skogen etterpå. Dette inkluderer vandring på hengebroer mellom de høye trærne (Canopy walkway). Etter middag blir det kveldstur i åpen bil på jakt med spotlight etter dyreliv i mørket.

Dag 2: Full dag i nasjonalparken med vandretur i den frodige og livskraftige regnskogen. Her kan du få den fantastiske opplevelsen av å se kjempetrær på opptil 70 meter.  

Dag 3: Avreise etter frokost for dem som skal videre til Kapalai Resort, et annet sted eller hjem. 


BLANT KORALLFISK PÅ KAPALAI RESORT - FORSLAG I TILLEGG TIL BASISPAKKEN 
Etter dagene i regnskogen kan det være deilig å koble av med litt avslappende luksus på Kapalai Resort. Denne resorten har hytter som står på påler i sjøen ved et korallrev, slik at du kan svømme, snorkle og eventuelt dykke blant fargerike korallfisker rett ved hytta du bor i. Se beskrivelser på tripadvisor (KLIKK).

Dag 1: Transport til Semporna på sør-østkysten av Sabah. Transport med båt ut til Kapalai Resort. Her blir du innlosjert i en hytte som ligger slik at du når som helst kan gå rett ut og svømme, snorkle eller dykke blant fargerike korallfisker. 

Dag 2: Full dag med mulighet både for svømmeturer, uforglemmelig snorkling eller dykking blant koraller og fisk i alle regnbuens farger, eller bare slappe av i en solseng eller hengekøye.

Dag 3: Etter frokost er det transport med båt tilbake til Semporna og videre med bil til flyplassen for reise videre eller fly hjem.