Det Gylne Triangel
SPENNENDE REISE I OPIUMSMAFIAENS TIDLIGERE RIKE
BLI KJENT MED HVORDAN FJELLFOLKET BLE FRI FRA OPIUMSMAFIAEN OG BIDRA VED DITT BESØK TIL AT DETTE BLIR TATT VARE PÅ

Dette er reisemålet for deg som vil oppleve hvordan fjellfolket ble fri fra opiumsmafiaen og hvordan lokalbefolkningen i Nord-Thailand lever og livnærer seg. 
- inntektene ved oppholdet ditt vil bidra positivt til lokalbefolkningens livskvalitet og arbeider mot opiumsproduksjon og misbruk

Det gylne triangel:
Detaljert program med bilder i PDF-format
KLIKK HER

Reise til Borneos regnskog
KLIKK HER


 
Hvorfor er dette reisemålet spennende og spesielt?
  • Du blir kjent med opiumens tragiske historie. 
  • Videre vil du bli kjent med dramatikken og utfordringene da opiumsmafiaen ble bekjempet og drevet ut av Det gylne triangel ved Mekongfloden der Nord-Thailand grenser til Myanmar og Laos.  
  • Du får se hvordan orkidédyrking, kaffeproduksjon, papirlaging, veving og keramisk håndverk har erstattet opiumsdyrking.
  • Det blir besøk til fjellfolket Lahu som fremdeles bor i tradisjonelle bambushytter, og mulighet for å overnatte der.
  • Du får også besøke og overnatte hos fjellfolket Akha som ønsker en moderne framtid basert på sin stolte egenart.

Reis alene eller flere sammen
Du bestemmer selv når du vil reise

REISEFORSLAG
BASISPAKKE MED FLY
8 DAGER MED SPENNEDE OPPLEVELSER I DET GYLNE TRIANGEL: CA. 21.000 KRONER 

BASISPAKKEN UTEN FLY: 11.400 KRONER

DERETTER FORESLÅR VI
2 DAGER I SJARMERENDE CHIANG MAI MED BESØK TIL RESERVAT FOR ELEFANTER SOM ER FRI FRA LIVET SOM TREKKDYR
2 AVSLAPPENDE DAGER PÅ EN AV THAILANDS DEILIGE SANDSTRENDER FOR SNORKLING OG DYKKING BLANT KORALLFISK ELLER BARE SLAPPE AV
 
TOTALT 12 DAGER INKLUDERT BASISPAKKEN MED FLY: CA. 29.000 KRONER
BILLIGERE ALTERNATIVER FINNES

Prisene er beregnet per person for grupper på fire og inkluderer overnatting i dobbeltrom, måltider, transport, inngangsbilletter og lokale engelskspråklige guider. Prisene vil variere med valutakurser og tilgjengelige flypriser når det er inkludert. Tillegg for enkeltrom. Antall dager inkluderer avreisedag fra Norge og avreisedag ved reisens slutt. Ankomstdagen til Norge er ikke medregnet siden det ofte er ankomst tidlig morgen dagen etter avreise.

BASISPAKKEN KAN ENDRES OG KOMBINERES MED EGNE REISEOPPLEGG 
I TILLEGG TIL ELLER I STEDET FOR DET NEVNT OVENFOR, KAN VI ORDNE FØLGENDE: 
 

  • EKSOTISKE BYOPPLEVELSER I BANGKOK, SINGAPORE OG KUALA LUMPUR 
  • OPPLEGG FOR Å OPPLEVE THAILAND PÅ SYKKEL 

BASISPAKKE I DET GYLNE TRIANGEL 
Det spesielle med reisen til Det gylne triangel i Nord-Thailand er at du får se hvordan orkidédyrking, kaffeproduksjon, papirlaging, veving og keramisk handverk har erstattet opiumsdyrking og drevet ut opiumsmafiaen. Dette er oppnådd gjennom et omfattende utviklingsprosjekt som er 100% thailandsk. I Thailand er dette kjent som «Royal Project» siden dette ble initiert av moren til avdøde kong Bhumibol, prinsesse Srinagarindra. Prosjektet har fått bred internasjonal anerkjennelse og er blitt modell for tilsvarende prosjekter i Afghanistan og Indonesia. I tillegg blir det besøk hos fjellfolket Akha og overnatting i tradisjonelle bambushus hos fjellfolket Lahu. 

Dag 1: Ved ankomst til flyplassen i Chiang Rai blir du mottatt av guiden og transportert til Det gylne triangel. Dette er grenseområdet mellom Thailand, Myanmar og Laos ved Mekongfloden. Ankomst og innsjekking på Greater Mekong Lodge. Etter lunsj blir det besøk til Hall of Opium, som viser opiumsproduksjonens tragiske historie og konsekvenser i Det gylne triangel.

Dag 2: Etter frokost er det avreise til området for utviklingsprosjektet Doi Tung, som har ført til at opiumsmafiaen er drevet ut av området. Her blir du innlosjert på Doi Tung Lodge. Etter lunsj får du en presentasjon med informasjon om prosjektet. Deretter blir det vandring i prosjektets praktfulle hage med orkidéer og andre vakre blomster. Om kvelden er det kokkekurs i thailandsk matlaging, hvor du får være med på tilberedning av middagen.

Dag 3: Denne dagen får du se hvordan fjellfolket lever og livnærer seg etter at opiumsmafiaen er drevet ut. Det blir besøk til et gartneri for å se orkidédyrkingens edle kunst, besøk til senter for veving, keramikk og ikke minst den fascinerende prosessen med å lage papir. Her kan du få prøve å lage ditt eget dekorative papir.

Dag 4: Den siste dagen i Doi Tung er det besøk til en kaffeplantasje og til et anlegg for produksjon av makadamianøtter. Deretter blir det lunsj hjemme hos en familie i en av de mange landsbyene der fjellfolket Akha bor. Det blir tradisjonell mat, presentasjon av tradisjonelle klesdrakter og mulighet for å støtte lokalbefolkningen ved å kjøpe noe av håndverket de har lager. Om ettermiddagen blir det besøk til en landsbyskole.

Dag 5: Reise til og overnatting i landsbyen Ja Bu See hvor fjellfolkgruppen Lahu fremdeles bor i tradisjonelle bambushus. Dette er hus på påler hvor du sover på et teppe på bambusgulvet med klukkende høner og gryntende griser under husene og på marken utenfor.  

Dag 6: Reisen går videre til fjellfolket Akha. Her blir det overnatting i landsbyen Hlo Yo som fortsatt er relativt tradisjonell, men som har begynt å endre seg litt i moderne retning.

Dag 7: Frokost i Hlo Yo før avreise fra fjell-landsbyen ned til flyplassen i Chiang Rai. Fly tilbake til Bangkok eller biltur til Chiang Mai dersom reisen skal utvides med opphold i Chiang Mai. 


SJARMERENDE CHIANG MAI - FORSLAG I TILLEGG TIL BASISPAKKEN 
Sjarmerende Chiang Mai var hovedstaden for det nordlige kongedømmet Lanna fra1296 til1768. Lanna-kulturen gjør Chiang Mai til en av de mest besøkte turistdestinasjonene i Thailand. En vollgrav i form av et kanalsystem gir en hyggelig ramme om gamlebyen og det er fortatt restene igjen av bymuren. Byen er kjent for templer, håndverk, tradisjonell massasje, gastronomi og handlagde fargerike solparasoller i ulike mønstre. Rett utenfor byen er det reservater for elefanter som er fri fra tidligere harde og vonde liv som trekkdyr.

Dag 1: Biltur til Chiang Mai gjennom landsbyer, småbyer og ulike typer landskap. Kaffestopp underveis med deilige småkaker på et koselig sted som heter Charin Garden Resort ved en liten elv. Ankomst til Chiang Mai tidlig ettermiddag. Lunsj blir enten mot slutten av turn eller ved ankomst til Chiang Mai. Om det blir i Chiang Mai, kan guiden slå følge og betale for lunsjen, men det er også mulig å gå til et sted på egenhånd. Dette gjelder også for middagen på kvelden. Guiden kan også gi råd om ting å gjøre eller du velger bare å gå rundt og se deg om. Fra kl. 18.00 er det et nattmarked som guiden kan vise veien til.

Dag 2: Etter frokost er det avreise til reservat for elefanter som er fri fra tidligere harde og vonde liv som trekkdyr. Det ene stedet hvor du i tillegg til å få mate elefantene skal vandre rundt med dem i reservatet der de oppholder seg, er kanskje best for familier med små barn og godt voksne personer. Det andre stedet hvor du også er med ut i elva for å vaske elefantene og bade med dem, er kanskje best for ungdom og ungdommelige voksne. Lunsj severes under oppholdet på elefantreservatet. Etter ankomst tilbake til hotellet er det tilbud om tradisjonell thaimassasje og deretter middag med nordthailandsk musikk framført av lokale. Om du heller vil tilbringe kvelden for deg selv, kan du selvsagt det.

Dag 3: Hovedattraksjonen denne dagen er besøk til et senter hvor du kan se hvordan de lager fargerike solparasoller i ulike mønstre. Alt er handlaget i bambus, tre, og ulike typer tøystoffer. Du kan se hele prosessen. Om du ønsker kan du kjøpe parasoller som pakkes slik at du kan ta dem med på flyet hjem eller få dem tilsendt. Avhengig av programmet ditt videre og dine ønsker blir turen til parasollen enten på formiddagen eller ettermiddagen. Lunsj og middag tilpasses deretter. Uansett hvor du skal videre, enten følge vårt forslag om 2 avslappende på en av Thailands deilige sandstrender eller noe annet, blir du transportert til flyplassen eller andre steder for din reise videre. 


AVSLAPPENDE DAGER VED SJØEN - FORSLAG I TILLEGG TIL BASISPAKKEN 
På slutten av turen kan det være deilig med noen avslappende dager med sandstrand og palmer hvor du kan svømme, snorkle og eventuelt dykke blant fargerike korallfisker. Det finnes mange steder både på fastlandet og på øyer langs kysten sør for Bangkok.

Dag 1: Transport til valgt sted for avslappende dager med sandstrand og palmer. Lunsj underveis eller ved ankomst og middag på kvelden. Frie aktiviteter med svømmeturer, snorkling eller dykking blant koraller og fisk i alle regnbuens farger, eller bare slappe av på stranden.

Dag 2: Full dag igjen med mulighet både for svømmeturer, uforglemmelig snorkling eller dykking blant koraller og fisk i alle regnbuens farger, eller bare slappe på stranden.

Dag 3: Etter frokost er det transport til Bangkok eller andre steder for din reise videre.