Om Entri

Velkommen!

Jeg er daglig leder av Entri og heter Arne.

Vårt mål er å utvikle og tilby unike reiseopplevelser for deg som er nysgjerrig og eventyrlysten. Med unike mener vi reisemål som er utenom det vanlige. Eksempelvis kan du på vår reise til Borneo oppleve hvordan lokalbefolkningen arbeider for å verne regnskogen og dyrene som lever der. Om du ønsker, kan du hjelpe til litt i dette. På vår reise til Nord-Thailand kan du blant annet få skildringer av hvordan opiumsmafiaen ble bekjempet og oppleve hvordan orkidédyrking og papirlaging har erstattet opiumsdyrkingen. 

Alle våre reiser er en kombinasjon av spennende opplevelser og deilige ferieavkoblinger.

REISER MED MENING
Vi kaller det reiser med mening siden de på ulikt vis gir deg økt innsikt, og bidrar positivt til naturbevaring og lokalbefolkningens livskvalitet. Dette er i hovedsak gjennom inntekter de får ved transport, matservering og overnatting, samt for guiding ved utflukter og andre aktiviteter. I tillegg får de inntekter fra håndverk og andre varer de selger til turistene.

Har du ønsker om å utvide din horisont gjennom nærkontakt med andre kulturer og annen natur enn vår egen, ja da kan våre reiser være noe for deg.

Foreløpig har vi to reiseopplegg, samt tilbud om studieopphold for enkeltpersoner og grupper, frivillig arbeid og firmaturer.

SABAH PÅ BORNEO
Dette er reisemålet for deg som vil oppleve jungelens mystikk og hvordan befolkningen i landsbyen Batu Puteh arbeider for å verne regnskogen og leve i harmoni med naturen. Det er imponerende hvordan landsbybefolkningen samler frø fra regnskogen, sår dem og dyrker små regnskogsplanter, for deretter å sette dem ut i ødelagte regnskogsområder. Slik blir disse områdene fylt med ny frodig regnskog som trygger livene til neseaper, orangutanger, neshornfugler og andre dyr. Dette ble startet av Entri med midler fra norsk utenriksdepartement, for ca. 20 år siden.
Les mer om dette her HER.

DET GYLNE TRIANGEL I NORD-THAILAND
I dette andre reiseopplegget får du se hvordan fjellfolket har erstattet opiumsdyrking med orkidédyrking, kaffeproduksjon, papirlaging, veving og keramisk handverk. Videre vil du bli kjent med dramatikken og utfordringene da opiumsmafiaen ble bekjempet og drevet ut. Videre inneholder turen blant annet besøk til landsby hvor fjellfolket fortsatt bor i bambushytter. Frigjøringen fra opium er oppnådd gjennom et omfattende utviklingsprosjekt som er 100% thailandsk. Dette ble initiert av moren til avdøde kong Bhumibol, og er i Thailand kjent som «Royal Project».
Les mer om dette her HER.

STUDIER, FRIVILLIG ARBEID OG FRIMATURER
Så langt har vi tilbud om studieopphold, frivillig arbeid og firmaturer i landsbyen Batu Puteh i Sabah på Borneo. Etter at Entri med midler fra norsk utenriksdepartement for ca. 20 år siden startet et økoturismeprosjekt i Batu Puteh, har dette utviklet seg videre til at landsbyen også driver et omfattende program for rehabilitering av områder med ødelagt regnskog, samt at de har opplegg både for studiegrupper, feltarbeid for studenter og frivillig arbeid. I tillegg har de kurs- og treningsopplegg for ansatte i firmaer som legger vekt på sosialt ansvar, respekt for natur og god arbeidskultur. Inntekter landsbyen får fra alle som besøker dem bidra både til bedring av lokalbefolkningens livskvalitet og til arbeidet med vern av regnskogen.
Les mer om dette under siden STUDIER, FRIVILLIG, FIRMA.

Etter hvert håper vi også å kunne tilby opplegg for studier, frivillig arbeid og firmagrupper til prosjektet i Det gylne triangel.

 
Nysgjerrig, eventyrlysten og ønske om å utvide din horisont
  • Basispakker til Sabah og Det gylne triangel
  • Basispakkene kan kombineres med andre reisemål og aktiviteter, som du kan ordne helt selv eller som vi kan hjelpe deg med
  • I utgangspunktet er reiseoppleggene med lokale engelsktalende guider, men det er mulig å få tilbud om norsk guide
  • Par, venner, reisegrupper eller enkeltpersoner
  • Ferieturer og studieturer
  • Skoleklasser og studenter
  • Frivillig arbeid
  • Firmareiser
  • Du bestemmer selv når du vil reise og hva du vil gjøre