Studieturer og frivillig arbeid


I landsbyen Batu Puteh i Sabah på den malaysiske delen av Borneo er det mulig å komme på studietur eller hjelpe til med frivillig arbeid.
Studieturene er for skoleklasser fra folkehøyskoler, fagskoler og andre, for studenter i grupper eller enkeltvis, og for ulike reise- og studiegrupper.
Det frivillige arbeidet er for alle som ønsker å gi landsbyene en hjelpende hånd.

Hovedmålet for studieturene og det frivillige arbeidet er å få innsikt i problemstillinger og løsninger knyttet til
bevaring av klima, naturmiljø og lokalkultur, samt bedring av lokalbefolkningens levekår

Studieturer og frivillige arbeid gir også inntekter som bidrar positivt til lokalbefolkningens livskvalitet og til arbeidet de driver for vern av regnskogen

Aktiviteter
Gjennom oppholdet i den lille landsbyen Batu Puteh blir de besøkende kjent med hvordan befolkningen arbeider for å redde regnskogen, tar vare på sin egenart og leve i harmoni med naturen. 

De driver blant annet et skogplantingsprosjekt hvor ødelagt regnskog igjen blir fylt med frodige planter, store trær og et rikt dyreliv. Du vil lære om dette og samtidig få muligheter til å hjelpe dem.

Som en del av arbeidet for vern av jungelens dyre- og planteliv drives en kontinuerlig registrering av naturforholdene og observasjoner av ulike arter. Dette er også arbeid det er mulig å hjelpe til med.

For de som vil bidra med frivillig arbeid, har landsbyen også behov for hjelp til vedlikehold av slikt som hus, hytter, båter og turstier, renhold og rydding i landsbyens utearealer, engelsk opplæring og praktisering, og mye annet. 

Egne studier med tanke på bachelor-, master- eller doktorgradsoppgaver er mulig både som ren student eller i kombinasjon med frivillig arbeid. Landsbyen ønsker at egne studier knyttes til deres behov for kunnskaper og innsikt. 

 

Besøk til område under rehabilitering hvor plantede regnskogstrær vokser opp.
Dette vil etter hvert bli frodige regnskog fylt med store trær og et rikt dyreliv.

 Boforhold
De som ønsker, kan bo hjemme hos noen av lokalbefolkningen. Dette gir en spesiell mulighet til å oppleve hvordan de lever, bli kjent med deres kultur og erfare hvilke utfordringer de har i sine forsøk med å leve i harmoni med naturen.

Det er også mulig å bo i gjestehus med soverom og sovesal.

I tillegg har de hytter på påler i en økocamp ved en naturskjønn innsjø og for dem som er ekstra eventyrlystne er det mulig å overnatte en natt eller to i hengekøyer mellom trærne i regnskogen.

 

Landsbyens inntekter
Inntekter både til sitt eget livsopphold og til det vernearbeidet de driver, får landsbyen gjennom personer som kommer på besøk. På initiativ av Entri har de, gjennom et utviklingsprosjekt med midler fra norsk utenriksdepartement, etablert sitt økoturismetilbud og seinere også sitt program for skogrehabilitering.

Ved siden av de ulike overnattingsmulighetene, tilbyr de spennende naturopplevelser på utkikk etter neseaper, neshornfugler og annet dyreliv. Dette er både i båter langs elva Kinabatangen som renner forbi landsbyen og på vandreturer i regnskogen dag eller natt.

De får inntekter gjennom transport, matservering, overnatting og guiding ved utflukter og andre aktiviteter. I tillegg får de inntekter fra håndverk og andre varer de selger til de besøkende. 

For mer informasjon om studieturer og frivillig arbeid, send en forespørsel på et av våre kontaktskjemaer, nederst på hovedsiden eller siden KONTAKT OSS, eller send en epost til
 

Studieturer og frivillig arbeid for de som er nysgjerrige, eventyrlystene og har ønske om å utvide sin horisont.